Stigao zahtev i sa zapada Evrope: Rasplamsan sukob zbog ubistva vođe Hezbolaha
Rat, Foto: MAHMUD HAMS / AFP / Profimedia

svet na ivici novog rata!

Stigao zahtev i sa zapada Evrope: Rasplamsan sukob zbog ubistva vođe Hezbolaha

Izraelska vojska je prošlog ponedeljka počela sa kampanjom jakog bombardovanja Hezbolaha u Libanu

Objavljeno:

Francuska je zatražila da se odmah prekinu izraelski udari na Liban i u saopštenju ukazala da je njeno ministarstvo spoljnih poslova protiv svake kopnene operacije u toj zemlji.

„Pozivaju se drugi činioci, posebno (islamistički libanski pokret) Hezbolah i Iran da se uzdrže od svake akcije koja može da dovede do dodatne destabilizacije i širenja sukoba na regon“ navodi se u saopštenju.

Izraelska vojska je prošlog ponedeljka počela sa kampanjom jakog bombardovanja Hezbolaha u Libanu, posle godinu dana razmene vatre preko granice između juga Libana i severa Izraela, zbog čega se stanovništvo na severu Izraela pobeglo ka jugu da se skloni.

Vojska je danas objavila da je ubijen vođa Hezbolaha Hasan Nasralah u vazdušnom udaru prethodnog dana kod Bejruta, čime je zadat razorni udarac tom proiranskom pokretu i uvedeni Liban i Bliski istoku u nepoznato.

Hasan Nasralah
Hasan Nasralahfoto: EPA/AL-MANAR TV GRAB

„Bezbednost i zaštita civila u Libanu kao i u Izraelu treba da bude garantovana“, saopšteno je u Parizu, a nije pomenuto ime Hasana Nasralaha.

„Francuske vlasti su u kontaktu sa libanskim vlastima i partnerima Franuske u regionu da spreče rasplamsavanje sukoba“, dodaje se u saopštenju. Takođe se kaže da su timovi ministarstva mobilisani da osiguraju bezbednost Francuza u regionu.

Bonus video:

01:13

HEZBOLAH IMA 150.000 BORACA, ODNOSI SAD I NETANJAHUA ZAHLADNJUJU? Analitičari o eventualnom sukobu OPASNE organizacije sa Izraelom

(Espreso/Beta/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.